söndagsSLÖ

har lagt upp fötterna på soffbordet... känns underbart.
är så jäkla trött, har träningsvärk överallt och en bränd nos.
men jag är sjukt nöjd med min vecka, speciellt helgen!
har pluggat som en galning måndag till fredag. grammatikövningar - piece of cake trodde jag. jag är väl ganska bra på grammatik!? herregud. någon som kommer ihåg satsdelar, pronomen, adverbial, direkt och indirekt objekt!!? kan fortfarande höra carinas röst eka i klassrummet; VAD HÄNDER I SATSEN?
svar: kakan har TRÅKIGT..
det är mer jobb än jag trodde på kursen.. vi läser grammatik och brittisk+amerikansk kultur samtidigt. har läst om industriella revolutionen, amerikanska inbördeskriget...snaaaark. nästa uppgift verkar kul dock, ska se en brittisk film och analysera, titta på klasstillhörighet och brittiskt liv och leverne.
min grammatikbok är tjock som bibeln, och varit mitt enda sällskap hela dagarna. efter många timmars läsande, funderande, googlande, koppar kaffe, avslitet hår och avbitna naglar är jag klar med första stora grammatikuppgiften! en dag före deadline dessutom! stolt. nu är det bara att hålla tummarna att lärarna ger mig en stor guldstjärna.

har kört hårdträning på gymmet i veckan, body pump, body combat, pilates och zumba! pilates är skitbra för stjärtmusklerna och magrutorna, det gör fortfarande ont när jag skrattar... och zumba är så löjligt kul! hoppa runt och dansa som en galning, shaka bootyn som i värsta hiphopvideon och leka salsadrottning, weeeeii! svettas som en gris och inser hur dålig min koordination är, det var ju trots allt ganska längesedan jag var en Jazzgymnast.
men ni måste testa zumba om ni inte har gjort det än!
varje zumba-klass spelar dom "Pitbull - Yo know I want ya".. vet inte varför men jag tänker alltid på kära miss brüchner när jag hör den!! garvar för mig själv och tänker på oss när vi springer runt på nån klubb och fular oss eller tigger ihop till en pizza utanför kosmos... aaah memories..

gick på bio i botanic gardens i fredags kväll, utomhusbio under öppen himmel! kristy och steph jobbar på ticketmaster som är australiens version av ticnet, och ibland kan de fixa gratisbiljetter till filmer, musikaler och konserter. vi såg "Wild Target" med Emily Blunt och "Ron" från Harry Potter... riktigt rolig film faktiskt. Emily var skitsnygg i varje scen och hade riktigt schyssta kläder. det var en hel del pangpang vilket jag inte är så jäkla intresserad av, men filmen hade verkligen sina komiska poänger.
utsikten över staden, operahuset och harbour bridge var så jäkla vacker.. upphör aldrig att förvånas över sydneys skönhet. låter otroligt klyschigt, jag vet.  men jag är kär i den här staden, precis som carrie är kär i new york.

förlåt edinburgh, men jag har träffat nån annan... staden i skottelandet har en speciell plats i mitt hjärta för alltid, men sydney har bättre väder, vackrare människor och ett utomhusliv lite mera omväxlande än att förflytta sig från lägenheten till puben till shoppingcentrat ;) om det bara låg i sverige vore det ju perfekt.

lördag: kristy's pappa bjöd ut oss på sushilunch, vi har simmat i ashfield's pool tillsammans med hundra skrikande ungar, och sen var jag ute med dan på kvällen.. åt tapas med en sinnesjukt god sangria. sen blev det mojitos och long island ice teas i newtown.  går ofta ut och käkar middag med honom, känns riktigt kul att bli bortskämd :) älskar utbudet av restauranger här, på samma gata kan du hitta vietnam, japan, spanien, italien, korea, thailand, kina, turkiet... bäst av allt: vi ska se KINGS OF LEON i mars! biljetterna kostar 900 spänn och jag hade aldrig betalat så mycket för en konsert, inte på studiebidrag inte. ni skulle hört mitt skrik....!! en sak varnade jag honom för, jag kommer ägna ALL uppmärksamhet åt caleb followill den 30 mars. allt annat kommer upphöra att existera, den där timmen framför scenen...
idag, söndag: åkte till Luna park med brudarna, sydneys (ganska lilla) nöjesfält! Sprang rut som småbarn, tog massa foton, åkte tills vi mådde illa, åt korv, åkte mera karusell, klagade över huvudvärk efter lördagens alltför många mojitos ...
men kul var det!
på kvällen käkade vi middag hos kristys mamma... det är skönt när någon lagar mat åt en. men jag kände verkligen hur mycket jag saknar familjen; mamma pappa och viktor! familjemiddagar, tacokväll, mys i soffan... kul att vara lite omhändertagen av någon annans mamma men det går ju inte ens att jämföra. NI ÄR JU BÄST!
det bjöds på skumpa,  kyckling, potatismos, sallad och PAVLOVA-tårta. tredje gången på en vecka jag äter pavlova. de är helt galna i den kakan här, uppenbarligen.
skulle sedan mött upp anna från nyköping som jag jobbade med på rockbaren...men fick ställa in. är helt slutkörd! och inte så lite bränd efter en hel helg utomhus. får träffa henne om några veckor när hon kommer tillbaka hit från nya zeeland.
flera reunions nästa vecka: reece (carros gamla utbytesstudent) som jobbar i sydney några veckor! ska bli riktigt kul att träffa honom och se om han fortfarande kan nån svenska.
sedan blir det MELBOURNE på torsdag,och stor reunion med folk vi träffat i edinburgh! sonja, den finska tjejen jag delade rum med i edinburgh bor där nu så det ska verkligen bli kul att träffa henne igen.
ojoj, vilken uppsats! har så mycket att berätta för er, men är så sömnig nu...
jag ska bara Alfons Åberg -  kanske kolla in första avsnittet av True Blood också -  har lånat 2 säsonger på DVD av Kirsty, efter den stora hypen måste jag helt enkelt kolla in vad alla snackar om.
till sist, tar upp den gamla klassikern Årets Speedostävling. Här är ett smakprov på detta stilfulla plagg.
(bronte beach)
Kärlek // Kakan

grattis australien!

australia day.
vet inte exakt vad som firas... men skulle tro att det är datumet när australien "upptäcktes" av thomas cook.
har varit på stranden en stund och stekt, men det var alldeles packat med folk redan kl 10 imorse! fanns inte en enda ledig fläck. alla grillar, dricker öl och springer runt i australienflagga-togas.
tycker det är schysst med länder som verkligen firar sin nationaldag och är stolta över det, det är synd att det aldrig varit nån stor grej hemma. nästan  att det är lite fult att tycka om sverige, bara för att en del främlingsfientliga människor skyltar med vår flagga som "deras" symbol. inte frescht!! vi borde ha champagnefrukost 6:e juni, parader och party hela kvällen. sverige är ju så sjukt bra och värt att firas! även om jag försvinner bort då och då älskar jag ju sverige för att det är ett av världens bästa länder på så många sätt :)

har druckit cider i dan's uppblåsbara pool ...kopparberg päron.. yuuumm.

kristy har fixat ihop potatissallad och pavlovatårta (var tvungna att tjuvsmaka...bara liiiite) som vi ska ta med hem till kirsty, grilla och dricka GOON!
skulle gärna vara utomhus men alla är så bekväma av  sig... vill vara nära en toa och kylskåp.. amatörer.
men blir säkert en kul kväll!

puss på er darlings.
kakis

trottmossa!

ojojoj vilken helg. kristys fodelsedag, zumba, kinamat, sangria och drickspel med Buffy the Vampire Slayer-tema, drinkar och dans tills fotterna varkte.. vandrade hem barfota i den varma natten med ett leende pa lapparna.
bilder kommer sen!
har spenderat dagen med dan och hans kompisar, akte en stund till stranden men det borjade regna efter en timma. gick till lokala puben istallet. biljardbord och PINGISbord! haha.  inget sugen pa rundpingis en dag som denna dock.. hellre ligga och dega pa terassen med en stor kartong fran pizza hut...
so we did.
hade skype-date med carro, SKITKUL! sa kul att kunna se varann med...ojojoj vad utvecklingen gatt framat! (nu later jag som en riktig gamling) sa kul att babbla pa, och dan holl pa att skratta ihjal sig at vara konstiga svenska ord, ljud, grimaser och gurras onepiece. karlek till dig, du far mig alltid att skratta!

tanker pa er dar hemma!
Love, Kakan

dagens make-up

viktigt! använd solskydd på näsan!


hittade ett jättebilligt solstift på Coles (australiens ICA) men när jag skulle använda det upptäckte jag att det är ett zinkstift.... ser ju ut som Hökarängen från Stig Helmer-filmerna!!
jaja... tur att man inte är utseendefixerad.. alls...





nu blir det middag och sen hem till Dan och kolla på film och käka godis..om vi lyckas hitta ett ställe som säljer lösgodis! han förstår inte riktigt hur mycket BÄTTRE det är med självplock än med färdigpackat.
stupid aussies..

ha en skön måndagskväll mina älskade!

Godmorgon världen!

vaknade 6.30 när Kristy's alarm ringde.. underbara morgon.
oftast somnar jag om, men idag var det så varmt i rummet, luften stod helt still, så det var lika bra att gå upp.

sjukt skön känsla att käka frukost halvliggandes på soffan framför TV:n, när Kristy och Steph stressar iväg till tåget som tar dem in till stan där de jobbar....
en liten portion skadeglädje!

dagens frukost: jordgubbar, yoghurt och en stark kopp kaffe... ska nog vakna till liv snart.


men, kan tyvärr inte lata mig hela dagen, eftersom skolan börjar idag! har fått vår första uppgift som heter My Past, Present and Future.
det är en startuppgift som inte ska betugssättas, en A4-sida för att de ska se vilken nivå alla studenter ligger på.. piece of cake. låter som kursen kommer bli riktigt chill! har beställt böcker från bokus.se som kommer snart, och resten  har jag lånat från biblioteket här... riktigt glad att jag lyckades hitta dem. när böckerna kostar 600 spänn styck är det ju inte jättelockande att köpa dem allihopa...  kan ju inte tänka mig att Contemporary Britain är nån bok jag kommer läsa om och om igen i framtiden, bara för skojs skull.

humöret är hyfsat idag....men är så jäkla trött på att vara sjuk! när jag kom hit för 3 veckor sedan var jag förkyld och hostig efter långa flygresor med svinkall AC och störd dygnsrytm.. gick på influensamedicin en vecka.
sedan mådde jag superbra ett tag, vi var på gymmet nästan varje dag, jag sov ut varje dag och kände mig tipptopp.
för några dagar sen fick jag riktigt ont i magen.. så ont så jag knappt kunde ligga eller sitta. hypokondriker som man är tror jag direkt jag är döende. gick på smärtstillande 2 dagar men det hjälpte inte... så fick masa mig till doktorn. det finns en klinik bara 10 minuters gångväg från oss, drop-in klinik vilket var jättebra. pratade med farbror doktorn och han skickade mig direkt på ultraljud! hjälp! fick ta en taxi direkt till en annan klinik, vänta där med alla gravida kvinnor... freakade ut rätt så rejält...
ingen bulle i ugnen dock, PUH! :) allt såg bra ut sa de, fick antibiotika och smärtstillande och skickades hem. doktorerna kunde inte riktigt ge mig nåt svar alls varför jag fick antibiotika. men det dödar det mesta antar jag... går på antibiotika en vecka nu. missade dans kompis fest i helgen, låg bara hemma och tyckte synd om mig själv. kristy fyller 26 på lördag, så då har min kur precis avslutats som tur är, ska fira med
många glas vin!!!
har fortfarande ont i magen, även om det blivit mycket bättre. får hoppas att jag inte behöver komma tillbaka till farbror doktorn, över 500 spänn för ett läkarbesök..inte det roligaste att spendera sina pengar på.

om jag ska vara positiv: solen skiner, det är en superfin sommardag.
ska nog fila lite på min uppgift sen blir det steka i parken..eller poolen!


*puss på er*
kakan

TRÄNINGSVÄRK

tro't eller ej..men jag har varit på gymmet 3 dar i rad!
jag o kristy peppar varann, så att när vädret blir bättre är vi heta på playan.
favoriten är body combat... hade aldrig provat tidigare men det är verkligen skitkul! slogs mot osynliga ninjor i en timme, sparkade karatekickar och hoppade runt. skrattade hela tiden för jag måste sett helt galen ut! har nog aldrig varit så svettig i hela mitt liv. ikväll ska vi spinna, o imorrn body pump...
ni kommer inte känna igen mig när jag kommer hem i sommar!
eller inte... det billiga vinet och glassen och all underbar take-away sätter väl sina spår...





"våran" trädgård

det var festival i sydney i helgen! jag, kristy och dan begav oss ut på stan, men det var sjukt svårt att ta sig nånstans. trashade tonåringar överallt som vinglade runt...
några band spelade men vi hittade inget vi gillade, så beslöt oss för att köpa lite vin o öl och sätta oss i en park! hann väl sitta där i en halvtimme innan säkerhetsvakerna kom fram tillm oss och beslagtog flarrorna... vi kände oss som 16-åringar! trodde australien var ganska chill med lagar och att dricka offentligt, alla hänger ju på stranden o i parkerna på kvällarna, men ICKE.
blev en pub resten  av kvällen! vår favoritbar heter World Bar, där dricker man cocktails ur tekannor, super fun.
många heta backpackers som hänger där också, med betoning på svennar, engelsmän och irländare. gammon i mängder.
en hälsning till mamma och pappa:
dan är 26 år, jobbar som ljudtekniker på events och konserter. har inte sett hans senaste kontoutdrag men han tjänar nog rätt så bra! han bor med sin bror och dennes flickvän och en katt. han kör en skoda och är tidigare ostraffad.




nu blir det en sen lunch och sen iväg och hurta igen!
solen skiner nu,har inte regnat på 2 dagar!
sjukt lättad att det inte är översvämningar här som i queensland....stackars människor.
hoppas ni alla mår bra,
saknar er!
Pussar! Kakan

strandhäng



kristy och steph jobbar måndag - fredag... så denna veckan har jag träffat dan varje dag.. åkt till olika stränder; manley, dee why och nån mer jag inte kommer ihåg namnet på.
han har bil så det är sjukt mycket lättare att ta sig till stranden då, med tåg o buss tar det över en timme härifrån vårt hus.



är verkligen jättekul att hänga med dan igen! en av de roligaste och sötaste killar jag känner. lärde känna honom i edinburgh för mer än 2 år sedan. har hållit kontakten på fejjan och mötts upp några gånger, varav en var en ren slump! var i skottland 3 dagar när jag var på väg hem från kanada och gick förbi oz bar för att säga hej till mina gamla jobbarkompisar... och vem av alla människor sitter utanför med en pint??!!
det är det värsta med att resa och träffa folk från andra ställen... om man tycker mycket om dem är det så jäkla jobbigt att säga hejdå. och varför bor de på andra sidan jorden? hur många år kommer det dröja innan jag får träffa dem igen? men nu är jag här och gillar att umgås med honom, vi får väl se vad som händer...


jag känner iallafall att mitt humör förändrats, fokuserar mer på saker som gör mig glad, och trivs bra just nu. tar varje dag som den kommer lite mer. orkar inte planera så mycket inför framtiden, eller ständigt oroa mig för saker. det som hänt, har hänt och det är inget jag kan göra åt saken. ska försöka så gott jag kan att vara positiv i år! vara snäll mot mig själv och de omkring mig. tror definitivt 2011 kommer bli sjukt bra...
Puss! Kakan

jag ska på dejt

kul!

tomtebloss och cocktails!

gott nytt 2011, hoppas det blev en kväll att minnas..(??)
för ovanlighetens skull minns jag både förra årets sista timmar och nya årets första!
nån gång ska man väl växa upp...

nyårsafton var bra från början till start! började med sovmorgon. kristy stackaren knegade, så jag och steph gick till lokala poolen, solade och badade lite. gick vilse på vägen hem, eftersom ingen av oss har nåt lokalsinne att skryta med... hemma så sent så vi fick stressa för att göra oss klara! vi hade planerat att se se fyrverkerierna vid circular key, där operahuset ligger och man har utsikt över harbour bridge där de skjuter upp nyårsraketerna. det blir fullt vid 4 på eftermiddagen, så det gällde att hinna dit innan de stänger grindarna!
springer runt som en transa i höga klackar, partysminkning och klänning mitt i eftermiddagssolen.... men vi kom in som några av de sista. PUH!
myste i solen, sen gick vi och såg en film gratis eftersom kirsty jobbar på en bio i circular key. love and other drugs... jake gyllenhaal är MUMS! ojojoj vilken gammon där. synd att de visade mer av anne hathaways boobies än hans sexpack.
fyrverkerier vid 9, sen knytis och drinkar i plastmuggar! bion var stängd så vi hade hela stället, med bar och allt för oss själva! skitkul!
tolvslaget var ballt, fullt med folk överallt och de grymmaste fyrverkerierna jag sett! vi hade tomtebloss och hoppade runt och skrek!
bjöd in lite random folk efter folkslaget... drack mer på bion och sen begav vi oss ut till nån klubb.
många vodka redbull och rihanna-låtar senare stupade jag i säng vid 6... riktigt nöjd med kvällen dock.

1 januari tillbringades med film och hemkörd kinamat...
ikväll blir det drinkar på paddington, ska inviga mina nya klackisar.
puss på er!
Kakan

RSS 2.0