första veckan i oz

har redan gått en vecka, ojoj vad tiden går fort!

jag kom fram på julaftonskvällen efter 2 dagars konstant resande. var lite sorgligt att lämna snöiga och svinkalla edinburgh, (okej vädret kändes skönt att slippa) har ju delat lägenhet och jobb med kompisar, träffat dem varje dag i 8 månader så det kändes konstigt att säga hejdå. jag inbillade mig att jag skulle på en liten tripp hem till sverige o snart komma tillbaka, jag har nog fortfarande inte förstått att jag faktiskt inte bor där längre.

satt på london stansted hela dagen o hade tråkigt, eftersom jag ville vara ute i GOD TID såg jag till att vara i london lunchtid, fastän planet inte gick förrän 10 på kvällen. sedan fick jag veta att planet var 3 timmar försenat. har 4 timmar på mig att byta i kuala lumpur, så det skulle bli tight, "kanske kommer du fram men inte väskan" fick jag höra, jaja, nu vill jag på planet, jag skiter i vilket!
till min förvåning sov jag nästan hela flygresan!

byte i KL gick bra, knaprade sömnpiller o sov som en stock igen, landade i melbourne vid 11-tiden på julaftonsmorgonen. det var som att gå in i en het vägg.... så jäkla skönt!
mindre underbart är det när jag står som stig-helmer ensam kvar vid bagagebandet....VAR ÄR MIN RYGGSÄCK?? jag ska ju vidare till sydney senare samma dag!! air asia personalen upplyser mig om att de inte kan spåra väskan,men när de hittar den ska den skickas hem till mig i sydney. skönt. bara den inte trillat av nån vagn nånstans o mosats... men hys ingen oro här ska firas jul! och jag var jätteförväntansfull över att träffa kristy!!
kommer fram till sydney på kvällen, det är solnedgång och precis när jag tittar ut genom flygplansfönstret ser jag harbour bridge och operahuset...så vackert!! alla minnen från förra resan kommer tillbaka (jag, carro och tesso -07) och hur mycket kul vi hade här! sydney var ju första stoppet, men fortsatte vara vår favorit genom hela resan. george street backpackers...weiii!
kristy och hennes mamma hämtade mig på flygplatsen. det var tårar och massa kramar, verkligen skitkul att se henne igen. dom var överraskade att jag var så speedad, jag borde vara jetlaggad men har ju sovit båda flighterna så jag var ofattbart pigg.

på juldagen vaknade vi supertidigt, solsken ute! kändes som att det borde vara midsommar vi  firar och inte jul.... vi öppnade paket hemma hos kristys mamma marilyn, jag, kristy och hennes storasyster steph som jag också ska bo med här.
fick flera fina julklappar; smycken, skivor, pedikyrpresentkort (ryktet om mina fötter har visst nått ända hit) och lingonsylt, glögg, julmust pepparkakor och marabou! de hade shoppat på IKEA för att de visste hur mycket jag skulle sakna svensk jul! sötragnar :)
skulle inte ha nåt emot att bo såhär
skulle inte ha nåt emot att bo såhär...

vi käkade jullunch hemma hos kristys moster, hennes kusiner med pojkvänner och en liten bebis kom också. lilla hugo, supergullig. han skrek nästan inget, ett barn i min smak! ;) de hade ett jättefint hus vid vattnet, pool och palmer och en jätteterass... avis? JA.
så det var inga köttbullar eller jansson, utan ostron, lax, kalkon, potatissallad och sallad! men det var supergott och jag kände mig ganska så nyttig... vi drack champagne och vin till lunch.. till måtta eftersom jag inte vill skämma ut mig på finmiddagen. vi hade christmas crackers o alla har på sig en fjantig kungakrona av papper, tradition uppenbarligen! men det var kul, alla hade varsin visselpipa och försökte spela julsånger, med varierande resultat....

på kvällen åkte vi hem till kirsty, en tjej vi lärde känna i edinburgh för 3 år sen! hon bor i en superschysst lägenhet mitt i sydney, med en balkong som går runt halva huset.... hade tjejsnack o drinkar, sen kom några av deras kompisar dit. drack pimms o vodka och spelade pictionary!
en annorlunda, men väldigt kul jul!
fortfarande inte ett ord om min väska dock....

bakis och skakis på annandagen.... degar framför tv:n hela dagen, under eftermiddagen ringer air asia och meddelar att min väska kommer till sydney idag!  men de kan inte skjutsa hem den, för personen som beslutar om sådant är på semester.  så jag måste hämta väskan själv.... surt, men jag vill ju ha mina kläder tillbaka så vi tar en taxi till flygplatsen, där vi meddelas FLIGHT CANCELLED. vaaaa?! pratar med personalen i sydney men de har ingen aning när väskan ska komma. det kommer en annan flight från melbourne om en timme, så vi väntar och hoppas....men 10 minuter efter ordinarie ankomst ändras meddelandet på tavlan till FLIGHT CANCELLED. lugna fina kakan förvandlas till ett monster som skriker, och måste lugnas med kaffe.
vill ju bara ha mina grejor! vill inte låna kristys trosor längre!!
så vi åker hem igen..besvikna. men det är bara att gaska upp sig, vi ska ut och träffa kirsty, dan och några fler inne i stan! har alltid varit lite småkär i dan, så det var verkligen kul att träffa honom igen :)
käkade middag och drack många scooners öl, dansade med irländska backpackers på scruffy murphys, paddys, world bar, side bar, scu bar, nån gay bar..... återvänder hem kl 6 på morgonen, alldeles slut.
men en sjukt kul kväll! kamerabatteriet dog så det finns tyvärr inga bildbevis.... kanske lika bra det...

sedan följde några molniga, trista dagar... har haft ont i halsen och varit jättehostig, antagligen min jetlag som hunnit ikapp mig. plus att jag stressat så mycket i edinburgh inför resan och allt gårygt  i sånt tempo...
ligga på soffan o se på film kan ju vara skönt men jag vill till playan! fick iallafall till slut min väska. den hade landat sent på annandagen, så jag hämtade den på måndagen. ska försöka få tillbaka mina taxipengar från air asia... har lagt drygt 800 spänn på taxiresor när det är de som slarvat bort väskan och borde kört hit den! grrrrr.

på onsdagen och torsdagen har kristy o steph jobbat, så jag har haft hela huset för mig själv! ganska så skönt...
har kollat runt i hooden, vi bor i ashfield, en förort 20 minuter från stan med pendeltåg. lägenheten är en mysig liten 3:a, lägger upp lite bilder senare.
har solat i en parken... smörjt mig ordentligt eftersom jag inte vill upprepa brittbrännan från bondi (ni minns väl?) jag mötte kristy inne i stan, hon jobbar vid darlig harbour. har gått på body pump på hennes gym och varit och klättrat klättervägg! känns skönt att träna lite, efter allt julgodis och drinkar....
imorrn är det nyår...JIPPIE!!
mitt nyårslöfte är.... drick i måtta! ... eller det blir nästa år kanske.

hoppas ni har en helt underbar nyårsafton, fira som aldrig förr!
saknar er där hemma!
Kakan

tyckte det var på tiden att skaffa mig en blogg

cirka ett decennium efter alla andra har jag blivit med blogg.

inte för att jag tänker starta några intressanta debatter eller lägga upp bilder på "dagens outfit" jag dör hellre...
utan mest för att er jag bryr mig om där hemma kan få en uppdatering då och då vad jag har för mig!
minns alla gånger jag suttit på ett svettigt internetcafé nånstans o försökt skriva resedagbok medan modemet låter PIIIP...PIIIP..BRRRrrRRR, ett foto tar 100 år att lägga upp o sen dör skiten plötsligt. "SOLLY, no can miss!"'
så jag tänkte bara lägga upp lite bilder o skriva dagbok härifrån australien, om jag gillar det kanske jag fortsätter när jag kommer hem med.

Kakan


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0