hej snugging, fin rompa!

har lärt dan lite svenska... skrattar så jag kissar på mig. de fulaste orden var ju självklart lektion nummer 1, men behöver ju inte nämna dem här eftersom alla vet vilket ord man lär utlänningar först.
flatterfikta!?

frulle i sängen, zappar på TV:n... ni har säkert hört om jordbävningen i christchurch, NZ, över 75 döda. nyheterna rullar ständigt och visar skadade människor och rasade hus. HEMSKT.  så många naturkatastrofer på denna sidan jorden. som tur är ligger sydney så bra till, ingen risk för varken jordbävningar, orkaner eller översvämningar här. orolig själ som jag är, skulle nog aldrig klara av att bo på en plats där man hela tiden har hot överhängande att nåt ska hända, tex Los Angeles....

vädret är skit just nu, och mitt humör likaså. riktigt grinig just nu. det är kallt, regnigt, molnigt... har inte varit på stranden på veckor!!! jag vet att det är kallt och snö hemma, och jag borde få spö för att klaga på sommaren....men är det sommar ska det vara VARMT! den lilla brännan jag fick är borta nu. jag är löjligt besatt av solbränna tycker mina aussies, och de är bleka hela högen, solskydd 30+ (men deras föräldrar är ju britter, de tål inte solen) jag är en solbög som vill bli BRUN! och inte har jag lärt mig att surfa heller. innan jag åkte hit tänkte jag mig stranden occh surf varje dag... har inte riktigt blivit så. vi har gjort  mycket annat, men nu är jag trött på att sitta inomhus. plugg, plugg, alla andra jobbar på dagarna i veckorna så jag har ingen att åka med även om det skulle vara fint väder! buuu.

studiebidrag på väg snart...weiii! tills dess ägnar vi oss åt gratisnöjen;  ikväll blir det musikal och gratis buffé på casinot där kristy jobbar! musikalen är baserad på romanen Dr Zhivago.. namnet är bekant, vet inte vad det handlar om men vi pratade säkert om den i skolan.. men hur mycket minns man från skolan egentligen?


pratstund med mamsen häromdagen, tiden och mina mobilpengar tog snabbt slut men det var det värt, så mysigt! var så lätt att ringa hem när jag var i skottland, jag saknar att inte kunna prata när som helst. 10 timmars tidsskillnad är buuu.
saknar dig mamma!  (och far och bror med såklart)

för er som undrar, man kan inte lära gamla hundar sitta.





kärlek till er!
kakan

uppe med tuppen!

några bilder från great ocean road,  längs kusten västerut från melbourne. en av de vackraste vägarna i världen sägs det, och det har dom säkert rätt i. det syns inte, men på bild nummer 3 gråter jag. jag blev helt rörd, och chockad, när vi stannade bilen och det var vilda koalor överallt i träden (bild 4 tex). töntigt kanske, men jag trodde aldrig jag skulle få se det!










....................................kaffe kaffe kaffe.

dan gick till jobbet kl 9..istället för 7..en fet sovmorgon! jag skrattar gott och njuter läääänge av min frulle på terassen.
hade alternativet att ligga kvar och sova till lunchtid (vilket jag gjorde igår...EPIC FAIL!).. panikplugga hela eftermiddgen och inget gym...
men NEJ inga slöfasoner! har datorn i knät och min kära följeslagare 'contemporary britain' är också med och leker...
gick bra på första grammatikinlämningen, den andra var skitsvår så vi får se... tror lärarna skickar ut rätt svar idag. håller just nu på med en rapport om brittisk politik..låter värre än döden men det är faktiskt intressant! fattade ingenting till en början och ville ge upp. men efter att ha läst igenom allt några gånger började jag förstå.. vi ska titta på brittisk politik i massmedia och se hur olika tidningar vinklar politiska nyheter. inte direkt vad jag väntat mig av en engelska språk-kurs... men det är skönt att ha ett avbrott från allt tragglande med grammatik.

vad har annars hänt här?
kirsty har fått en promotion, så det ska firas imorgon! hon har blivit manager över en biograf här som heter the Dendy. den ligger i circular key, precis vid operahuset. sämre arbetsplats kan man väl ha! jag blir riktigt glad när det går bra för folk jag känner, kan faktiskt känna glädje utan avundsjuka. något jag endast lärt mig p¨å senare år. har alltid avundats människor som är drivna, gör karriär, får drömjobbet vid ung ålder... men jag vet att min tur kommer! och jag har ju valt att leva som jag gör... så jag kan inte gnälla.
kanske firar med en måskito eller två på fredag! är den schysst blandad slår den till och med
min gamla sommarfavorit frozen strawberry daqcuiry.

kirsty släpper alltid in oss gratis på bion vilket är underbart, för en snålwerner som mig! såg black swan, 127 hours och gnomeo och juliet förra veckan.. de första två rekommenderas STARKT! black swan är verkligen förtjänt sina oscarsnomineringar, även om en del scener har gett mig mardrömmar efteråt... natalie portman är riktigt bra, och hon har lärt sig dansa balett som ett proffs. går på tåspetsarna och allt!!! hur lyckas man med det på ett år!!?? sjukt imponerad. sen har hon bantat ner sig så otroligt mycket att det gör ont... men det brukar ju ge en oscar när skådespelerskor antingen går upp 50 kilo eller svälter sig för en roll.
största anledningen till att gå och se 127 hours stavas : James Franco.
back to dutie!
tänker på er.
cookie

alla stjärtars dag

14 februari.
dagen då de flesta människor har ångest.
ångest över att man inte har nån pojkvän och ska fira alla hjärtans dag ensam med 'the notebook' och en stor portion ben&jerrys (fast, egentligen...gör vi tjejer det!? eller är det bara på film?),
ångest över att 'alla andra' är så jävla lyckliga och skriver äckliga facebook-statusar om hur kära de är, att de ska bli bjudna på middag och får rosor levererade till jobbet av sin gullipluttiga pojkvän..
ångest vid tanken på att man endast kommer få ett kort av sin mamma på varje resterande alla hjärtans dag av ens liv.
men det kan också vara ångest över att inte ha råd att bjuda ut sin älskling på middag, för man är en fattig student
ångest över att inte komma på en bra present och känna sig otillräcklig som flickvän,
ångest över att man har en pojkvän som är totalt ointresserad av allt som har med alla hjärtans dag att göra för det är för KOMMERSIELLT.

det sistnämnda var jag i 4 år. fick en ganska negativ inställning till den 14 februari efter det. jag önskade ju bara att vi också skulle fira, jag ville känna mig omtyckt och ha en romantisk dag precis som alla andra. 'det kan man  göra resten av året med'. ja, men som tjej inte ens fyllda 20 vill man helst att ens förhållande ska vara precis som alla andras!
..nu kan jag uppskatta tanken på att vara annorlunda, att varje par har sin grej som är skitschysst... men på den tiden var det enda jag ville ha en ask med geléhjärtan och 10 röda rosor.
det är så sjukt viktigt att det är på bådas villkor i ett förhållande. att kompromissa är bra, men se till att den andra gör det med. man kan inte frångå sina egna intressen hela tiden, bara för att man är rädd att bli dumpad. ..saker jag fuderat över under åren!

3 alla hjärtans dag har följt som singeltjej: en i skottland, en i canada, en i thailand. har lyckats göra alla tre till riktigt roliga kvällar. inga måsten alls. ut med vänner och festa och ha kul!! 'fuck valentines day' på med ösig musik och ut och klubba. insåg att många av de bra och snygga killrna redan är upptagna (annars hade de varit ute den kvällen) ...men det finns förstås många fina singelkillar med.

så, i mitt nuvarande tillstånd, hur ska alla hjärtans dag firas? studielånet är knappt, har inga extrapengar att spendera på blommor och nallebjörnar. dan är lika fattig han just nu. han säger 'vad vill du göra på alla hjärtans dag?' jag svarar att jag egentligen bara vill hänga med honom. och det är sant. jag bryr mig inte om blommor och middagar längre.. och jag har käkat ute mycket den senaste tiden... så det blev film med några kompisar, gnomeo och juliet, en smågullig film om trädgårdstomtar, dock inte alls i samma klass som shrek. inte ens nära. dan hämtade upp oss vid bion, lekte taxichaffis och sen drog vi hem till honom. hemlagad thaimat och sen en promenad och ett glas vin.... det var en riktigt bra alla hjärtans dag ändå.

hoppas ni hade en finfin dag/kväll mina älskade där hemma!
och det handlar ju inte bara om ens pojkvän, flickvän, fru eller man. lika viktigt att säga till sina vänner och familj att man älskar dom, en dag som denna.

tillbaka till pluggeriet... brittisk politik just nu - drömkapitlet!
i juni blir det bokbål.

LOVE YOU FOREVER AND EVER AND EVER! tänker på er.
kakan

yes, i'm alive!

tog en liten paus från bloggandet... förlåt mina trogna läsare (min stora läsarkrets på... 6 personer!? haha)
har helt enkelt inte haft tid att skriva!
pluggat som sjutton, och herregud, det är mycket svårare än jag trott, måste sägas igen! grammatiska övningar, analyser, feta böcker att läsa... det är ingen dans på rosor direkt. jag beundrar dem av er som pallat gå igenom flera år av studier!
hur ska man orka..jag vill ju bli rik när jag blir stor men det krävs visst hårt arbete.
måste hitta motivationen, måste hitta motivationen...
har funderat lite mer på det här med framtida yrke. sen jag var barn har jag drömt om många yrken, som jag dissat ett efter ett efter att jag blivit äldre och visare. författare (nördigt,orkar knappt skriva sms så hur skulle jag palla en hel bok) kläddesigner (inget tålamod när undertråden fastnar för hundrade gången) pilot (några glas vin till middagen är inte ok om man ska skjutsa 200 människor tvärsöver jordklotet morgonen efter) bartender (inte det mest hälsosamma kontoret)..företagsekonom (3 av 30 från Ei3 pluggade ekonomi efter studenten..tror det var vid debit och kredit jag beslöt mig för att det var skittrist)
men nu har jag funderat och funderat, och jag har kommit fram till att jag vill öppna eget! det är det enda jag kan tänka mig, något som jag skulle tycka var roligt. jag vill ha en egen liten butik med skor, accesoarer, kläder.. allt i min stil. kanske lite vintagegrejor. bara spela bra musik, inreda i min stil. tänker 50-tals stil walk in closet,  med gulspeglar och svarta gardiner...
men var? hur mycket skulle det kosta? måste plugga bokföring och ekonomi för att kunna driva ett företag.. och tänk om ingen vill handla mina saker. herregud, en sån här grej är sånt man måste planera i flera år. men om jag har ett mål, kanske jag äntligen kan fokusera och komma nånvart..

sen var det melbourne. träffa gamla kompisar från edinburgh, goon, åka spårvagn, shoppa, strandliv, översvämningar, livemusik, roadtrips, underbart! melbourne är riktigt schysst, lite mera chill och alternativt än sydney. sydney är en otroligt vacker stad med så mycket att erbjuda.. men melbourne har mera attityd! kommer definitivt lägga upp lite bilder snart, vi åka Great Ocean Road och fotade massor.

inte sedan 2007 har jag kunnat kalla någon min pojkvän.. men det känns väldigt, väldigt bra.

RSS 2.0